Yaşam

İmparatorluk Düğünlerinde Imperial İstanbul’dan Gastronomi Hikayeleri

Karaköy Güllüoğlu çatısı altında özerk bir yapı olarak kurulan, gastronomi ve kültür alt başlıklarında birleştirici ortak projeler geliştirip sunmayı amaçlayan ‘Nadir Gastronomi Platformu’ açıldı.

Farklı disiplinlerden oluşturduğu etkinlik ajandasıyla her ay farklı içerikler sunmayı planlayan Az Gastronomi Platformu, Türk gastronomisini dünyaya tanıtma, klasik lezzetleri hatırlatma, arşiv altında tutma, yerel ve yerel ile ortak projeler geliştirme misyonuyla ilerliyor. uluslararası şefler, alanında başarılı yeni şefler keşfetmek.

Küçük topluluklardan büyük kümelere kadar esnek kapasite

Karaköy Güllüoğlu’nun yeni mağazası içerisinde zeminin 2. ve 3. katlarında konumlanan platform; Karaköy Güllüoğlu çatısı altında olmakla birlikte otonom ve mağazadan bağımsız olarak da tasarlanmıştır.

Gastronomi ve kültür alt başlıklarında birleştirici ortak projeler geliştirmeyi ve sunmayı hedefleyen ‘Nadir Gastronomi Platformu’, kullanım amacına ve içeriğine göre küçük topluluklardan büyük kümelere kadar esnek bir kapasite sunuyor.

Gelecek için bir gastronomi arşivi

Nadir Gastronomi Platformu’nda sanat, tarih, sosyoloji ve kültür çerçevesinde; Panel, seminer, konuşma, tadım ve şef yemekleri gibi etkinliklerin düzenlenmesi planlanmaktadır. Geliştirilen her içerik kayıt altına alınarak gelecek nesiller için bir gastronomi arşivi oluşturulması da amaçlanmaktadır. Gastronomiye ilişkin farklı bakış açılarıyla kurgulanacak ilham verici içerikler sunmak amacıyla kurulan platformda, alanında uzman kişilerin de konuşmacı olarak yer alması planlanıyor.

Her ay farklı bahis ve projelere ev sahipliği yapacak olan Ender Gastronomi Platformu, Şubat ayı takviminde Macar Kültür Merkezi, Macar Mutfağında İz Bırakan Osmanlı Lezzetleri, İmparatorluk Düğünlerinde İmparatorluk Düğünlerinden Gastronomi Hikayeleri A konuşmacısı ile ortak bir çalışma yürütüyor. Çağrı Başkurt (16. ve 18. Yüzyıllar), Özlem Kumrular ile “Aztek Mutfağı” gibi etkinlikler ve 11 farklı program.

Saray ve Kültür Tarihçisi ve Çırağan Sarayı Küratörü A. Çağrı Başkurt’un sunumuyla Imperial İstanbul’dan Gastronomi Masalları (16. ve 18. Yüzyıllar) ‘in tartışıldığı renkli sunum, Nadir Gastronomi Platformu’nun bugüne kadarki en kalabalık etkinliği oldu. . Farklı disiplinlerden birçok tanınmış ismin ön plana çıktığı sunum boyunca tüm anlatımını minyatürlerle sürdüren A. Davet Başkurt, dünyanın en büyük düğün organizasyonu olan 55 gün ve 55 gün süren 1582 düğünü hakkında konuştu. geceler ve Lale Devri’nde 23 gün 23 gece süren tören. 1720 düğününün eğlenceli atmosferini bir kez daha seyircisiyle buluşturdu. Bununla da kalmayıp, Güllüoğlu’nun mutfağında Başkurt, saray düğünlerinde misafirlere ikram edilen safranlı, tavuklu, şekerli ve badem şekerli “muza’afiye pilavı” ile sumaklı, ballı ve gülsuyulu “palûze”yi hazırlamıştır. izleyiciye sundular. Büyük beğeni toplayan bu iki lezzete, düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan “örme böreği” eşlik etti. İkram sırasında başka bir tabaktan canlı kuş çıkmasıyla meşhur olan kıymalı, tarçınlı ve fıstıklı börek hazırlandıktan sonra Güllüoğlu’nun mutfağına kırılmadan giren Bir Dünya Börek kitabının yazarı Ayfer Yavi tarafından hazırlandı. Başkurt’un isteği.

sebinkarahisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu